Bootcamp 2 overstået

Har været i San Jose i 6 dage nu og mit reseat hos til IPExpert CCIE Wireless Bootcamp er overstået.

Da jeg tog dette bootcamp første gang var det første gang instruktøren afholdte det og jeg må da sige at den gang synes jeg ikke det var på niveau med mit R&S bootcamp i 2008, men givet at det var første gang må jeg sige det havde et nogenlunde fornuftigt udfald. Denne gang forventede jeg selvfølgelig at instruktøren havde fået pudset formen lidt af og var klar til et 1. klasses bootcamp.

Inden jeg går videre så lad mig lige forklarer hvordan jeg set et bootcamp. Bootcamp er for mig en periode på et par dage hvor man giver den gas. Det er ikke meningen at et bootcamp skal ned i detaljer om alle emner, for det er der i sagens natur ikke tid til. Meningen er netop at man vender alle emner i et hurtigt tempo og man bliver bombarderet med oplysninger. 80% af disse ting bør man nok vide i forvejen da de lægger til grund for at man er taget afsted. De sidste 20% er guldkorn som for brikkerne til at falde på plads. Som man løber emnerne igennem skal det være muligt for deltagerne at råbe op og bede om en uddybning af et emne. Det gør at man kun borer dybt hvor der er behov, men at man dog stadig berør alle emner. For at dette skal kunne lade sig gøre på et CCIE pensum kræver det minimum 8 timers undervisning hver dag plus evt. opgaver og øvelser. Hvis jeg går tilbage på mine tidligere indlæg kan jeg se at R&S bootcamp’et holdt os meget godt i ilden. Og i pauserne i denne uge sad jeg dog også i baggrunden og kiggede på R&S bootcamp’et i lokalet ved siden af undervist af Marko Milivojevic. Han bruge over 12 timer på OSPF den ene dag. Ligesom bootcamp bør være.
Udover det så forventer man at instruktørene kender de tricks/fælder/muligheder der er i de forskellige protokoller og kan fortæller dig hvordan du skal arbejde med dem for at sikre at du ikke låser dig selv. Altså i stedet for at sige sådan fungerer A og sådan fungerer B, så kommer de også med information om hvis A og B skal være på samme system skal i huske at de vil opfører sig sådan her og derfor bør man konfigurerer C ting for at alt er kompatibelt. Med andre ord man forventer ikke at de bryder NDA mht. eksamen og fortæller en hvilke fælder der er i den, men i stedet lærer en alle de fælder man kan ramme både til eksamen og i den virkelige verden. Det er jo netop sammenspillet imellem alle tingene der gør det svært og det er det man bliver testet i.

Når tilbage til Wireless bootcamp. Hvordan var det så anden gang nu hvor instruktøren havde haft kørt et par stykker? Altså….. Det var skidt.

Af frygten for at kede os med PowerPoints valgte han stort set ikke benytte dem. Og det kan være en god ting. For en instruktør der har kørt det samme show 15-20 gange. For istedet for at opnå spændende interaktiv træning blev det til en stor omgang suppe hvor vi sprang fra det ene hjørne til det andet uden sammenhæng og kontinuitet. Og værst af alt, vi sprang en del ting over og havde nogen vi brugte 5-10 sekunder på. Og uden at bryde NDA så kan jeg love for at det er ting du bliver slagtet på hvis du ikke kan dem til eksamen.
Men når vi nu sprang ting over må det havde været fordi vi var i tidsmangel ik? Nej. Torsdag og fredag som var de værste dage havde vi undervisning fra 9 til 12 og så igen fra 13 til 15. Dvs. 10 timers undervisning på 2 dage. Det er hvad jeg forventede på den ene.

CCIE eksamener er 30% mentalt, 30% time management og 60% viden [Jep, man skal være på 120% for at bestå 😉 ]

Og netop timemanagement bør også bruges af en bootcamp instruktør. Til eksamen laver man 5 dages arbejde på 8 timer og på et bootcamp tager man 4 ugers kursus på 1 uge. Når man er så presset så bliver man nød til at lave en plan og holde sig til dem. “Plan the work and work the plan”.

Heldigvis har jeg været til to eksamener og havde en masse spørgsmål med på emner jeg gerne ville have uddybet. Men de 2 andre på kurset var ikke forberedt på den måde og har nok fået endnu mindre ud af kurset end jeg. Jeg ved dog de også var skuffede.

Nu står den på middag i aften med Darren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s