Bootcamp day 3

Hvor skal jeg starte….

I dag var en kanon dag. Vi startede med at kigge på basis WLC ting, mobility domain, group, RF Groups etc. Men så kom vi til RRM.

Puha. Forskellige formler baseret på AP transmit power på forskellige kanaler, dBm, mW osv. I DK ville det være nogenlunde til at have med at gøre, men i US (og til eksamen) der er der lige den twist at på 802.11a radioen er der forskel på power max fra kanal til kanal. Så kører du kanal x kan du måske kun sende med 11 dBm og på andre 17 dBm. Som om det ikke var svært nok at huske formler og algoritmerne i forvejen.
Heldigvis siger Jason at det er ikke en RF eksamen, men en netværksbaseret eksamen, men igen så er jeg da 100% sikker på der kommer en opgave i Coverage Hole Detection eller RRM threshold beregning.

Jeg brugte den første time efter undervisningen på at lave noter til de fleste RRM ting. Derefter lavede jeg LAB hos IPX i ca. 1½ time. Faktisk var dette sammen med Jason, da jeg ikke kunne få en af hans opgaver til at virke. Efter 1½ time gav Jason så også op. Jeg pakkede sammen og smuttede på hotellet. Ca. 19:30 smuttede jeg så ud i sushi baren på hotellet og fik aftensmad. Spise frokost der i mandags og var ikke specielt imponeret, så ved ikke hvorfor jeg gik tilbage. Var heller ikke imponeret denne aften.

Tilbage på værelset lavede jeg LAB fra 20-24. Jeg sprang det over vi ikke kunne få til at virke og gik i gang med næste opgave. Og tingene spillede lige efter bogen i første forsøg. Det var en autonomous opgave med nogen VLANs imellem nogen AP’er. Jeg løste det med repeater og det virkede. Desværre mener Jason det skal være bridge og non-root bridge der er det eneste der ihht. dokumentationen virker og derfor skal jeg ikke forvente at kunne få point for det i lab’et. Uff. Gik videre til controller opgaver og kom rimelig langt. Der er dog en del fejl i opgaverne. IPer der ikke stemmer, IP ranges man ikke kan nå via deres VPN fordi LAB forfatteren Jason (IPexpert) og vRack udbyderen Proctorlabs (IPexpert) ikke har snakket så meget sammen endnu. Og det er lidt forvirrende, men det går. Vi er trods alt de første der er på bootcamp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s