CCIE Eksamen San José

For første gang i lang tid gik jeg fra søvnig til 100% vågen på 5-8 sekunder. Da uret ringede var jeg oppe og ude af sengen. Tog et langt bad, spiste langsomt morgenmad og kørte stille og roligt i trafikken og alligevel var jeg fremme ca. 40 min. før man skulle være der. Kl. 08:20 blev vi hentet af de 2 proctorere. Den ene råbte op imens den anden delte “Must be Escorted” navneskilte ud. Da jeg fik overrakt mit navne skilt kiggede jeg kort på proctorens Cisco Adgangskort. Maurilio Gorito. Navnet sagde mig noget og inden jeg begyndte at overveje hvorfra så slog det mig. Maurilio er ikke kun den øverste af proctorene, han er også manden der eftersigende er hovedet bag 80% af R&S CCIE Eksamenerne. Klager du over en CCIE ikke bestået afgørelse så er det Maurilio der kigger den igennem. Og sidst og alle vigtigst. Maurilio skulle være proctor for R&S, inkl. undertegnede.

Jeg kunne ikke lade være med at smile. Manden er legendarisk i de fleste CCIE fora.

Vi fik en kort briefing om hvornår der var frokost, hvordan man kom på toilettet etc. Og så ellers bare igang.

Jeg satte mig godt tilrette og kiggede på ringbindet foran mig. Om ca. 30 min. ville jeg vide om jeg havde en chance for at blive CCIE denne mandag i San José. Hvad der stod i ringbindet, hvad farve tegningerne havde, om der var mange opgaver må jeg ikke sige. Men jeg kan sige at 20 min. efter jeg havde sat mig var selvtilliden i top.

Der var 1 opgave som jeg var helt lost i. Tænkte bare “A Hva?”, så var der 4-5 ting som skulle slås op for at være 100% og så ellers var der… resten. Den rest som jeg kunne se mig selv lave med bind for øjene og halv fuld. Det virkede bare så lige til.

De få fælder jeg kunne finde var super tydelige.

Da vi nåede frokost kunne jeg tælle mig til 58 point i bogen. Og der var gået 3 timer? Det er bare kanon. Jeg er på vej til at blive CCIE tænkte jeg under frokosten. Frokosten blev til 1 gang salat bar og en Cisco burger.

Efter frokost startede jeg lige så godt som jeg havde sluttet. Pointene blev skovlet ind. Ca. 1 time efter frokost var jeg færdig med alt det der ikke slukke slås op og kunne tælle 81 point. Startede med de ting jeg næsten var sikre på og lavede få rettelser. Og så gik jeg igang med at kigge efter løsninger til min “A Hva?” opgave. Og efter ca. 5 min slog det mig. Kunne det være. Ja det var det. Fandt beskrivelsen af kommandoen i dokumentationen og teksten i opgaven var ordret den samme. Det måtte være det.

Klokken 13:40, 4½ time inde i min CCIE eksamen er jeg færdig. Det ligner 100 Point.

Tog en pause på 10 min til en sodavand og så gik jeg igang med at check op på mine point. Igen og Igen. Først fra den eneside så fra den anden side. Fandt da også 3-4 linjer der skulle rettes. Men det var det.

Jeg havde lavet et fuld 8 timers mock lab med kun 4 forkerte linjer.

Når man ved 80% dumper første gang de er oppe så rejser man sig ikke og går ud. Men kigger lige opgaven igennem en gang til. Og så kom det.

Paranoia (simpel paranoid psykose). Jeg begyndte at overveje om de i virkeligheden mente noget andet med det her spørgsmål og måske med det her. Måske skulle det ikke være så let. Jeg lavede en liste med 4 spørgsmål og gik til Maurilio. halvt inde i mit andet spørgsmål afbrød han mig med “Relax, Don’t over engineer your design.” og et kæmpe smil. Måske var det bare sådan. Jeg gik tilbage til min plads, testede lidt mere og overvejede hvordan jeg skulle kunne få de sidste 2 timer til at gå.

Jeg gik igang med at lave små banner beskeder til Maurilio til når han skulle give karakterer så som: “Welcome to the CCIE grading program. Press 1 to give Ralph Olsen a CCIE number.” osv. Håber han har humor.

kl. 16:00 gik det ikke længere. Jeg gik op til Maurilio og spurgte om jeg kunne gå. Gav ham hånden og sagde at jeg ikke håbede vi skulle ses her igen. Han smilede og sagde, “jeg har på fornemmelsen at hvis vi ses her igen så bliver det nok fordi du vil prøve en anden linje”. Min første tanke var “tror han jeg dropper R&S hvis jeg ikke består”. Men da jeg kom ud i bilen, slog det mig at han måske havde på fornemmelsen at jeg havde bestået min CCIE R&S.

Klokken er nu ca. 20:00 d. 28. April 2008 og jeg sidder og venter på en helt specielt mail. Hvis jeg ikke har bestået så har jeg været tæt på, det ved jeg. Og i dag har været en rigtig god dag.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s